Solen går mot Stockholm i vår

I naturskön skärgårdsmiljö i Graninge, Nacka kommun, byggs ett äldreboende utöver det vanliga. Det är företaget Silver Life, som fokuserar på hög livskvalitet för en äldre befolkning, som står bakom konceptet.

Med fantastisk natur utanför dörren blir det nyinstallerade solrummet ett skönt komplement de dagar och årstider som kan vara mörka och kalla. Solrummet har utrustats med solenheten Trippel Basic och har fått en fin kustinspirerad interiör.

Projekt Graninge Strand omfattar ett vårdboende med 54 platser i vård- och omsorgsboende samt nyproduktion av 130 lägenheter. Lägenheterna har en otrolig utsikt över Baggensfjärden och standarden är hög.

De boende har tillgång till en pampig huvudbyggnad – Villa Boberg, ritad av arkitekten Ferdinand Boberg. Här kommer det att rymmas en bemannad lounge, en matsal, rum för aktiviteter och gym. Det är i denna anrika byggnad som installationen av ett fint solrum nu står klar.

Nu har de boende på Nockebyhöjdens vård- och omsorgsboende i Bromma fått ett solrum med solljus och skön värme. Boendet drivs av Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux (SVPH) som erbjuder vård- och omsorgsboende i Bromma samt seniorboende i Bromma och Fredhäll.

Rummet kustinspirerad interiör med bl.a. faluröd bod och fina kustdekorationer.