Sunwell solrum – lösning på noll soltimmar i Sverige

När solen lyser med sin frånvaro – i Stockholm och på flera håll i landet har den inte setts alls under december månad – då kan en uppiggande stund i ett varmt och ljust solrum med solsimulator hjälpa. Konceptet med Sunwell solrum har blivit succé både i Sverige och utomlands. Se mer här>

Sunwell är inte bara en sollampa, utan en solsimulator som skapar artificiellt solljus jämförbart med originalet. Solsystemet skapar solens hela spektrum med både välbehövligt ljus och skön värme, och låter besökaren uppleva en förkortad dag – från tidig gryning till rogivande solnedgång. Solljusterapi med kontrollerad låg UV-dos, är säker, hälsosam och stimulerar välmående.

Tack vare kombinationen av starkt ljus och IR-värme är Sunwell solsimulator mycket effektiv för både ljusterapi och värmebehandling.

Solljusterapi med Sunwell solsimulator finns både inom offentlig och privat sektor, allt ifrån hotell, badhus och hälsocenter till yogastudios och äldreomsorgen. En av hälsocenter som har satsat på solrum är Wellness Spa i Västerås.  Deras ”Wellness Beach” med sandstrand och två solsimulatorer har blivit ett signum för företaget och är mycket populär, speciellt under den mörka tiden på året.

”Vi arrangerar ofta konferenser/teamträff/kickoff/möte på inomhusstrand för små och större grupper upp till 20 personer, men det kommer till oss även privata personer inte bara från Västerås, men även Eskilstuna, Enköping, Stockholm och Mälardalen.” – säger Annelie Axelsson, ägare av Wellness Spa i Västerås.

Besökare av solrummet säger att det är häftigt med en sandstrand i ett industriområde. När man känner sanden och värmen, och hör ljudet av vågor så glömmer man verkligen bort världen utanför, enligt Annelie.

 Annelie fortsätter: ”- Wellness Spa erbjuder klippkort till solljusterapi som kan med fördel utnyttjas som friskvård i de stora friskvårdsportalerna portalerna Benify, Actiway och Wellnet och är godkänd av Skatteverket. Vi har stamkunder ända från Bangladesh som bor i Stockholmregion och kommer en gång i månaden för att uthärda det svenska klimatet.

– Vi har verkligen anstormning nu på stranden, genom att det varit noll soltimmar och man inte får resa. Just nu har vi ”coronasäkrat” stranden och låter alla vara själva varje soltimme så den går för högtryck. Vi har nästan fullbokat på stranden fram till årsskiftet!”, avslutar Annelie.