Ny solhörna på Kaggeleds äldreboende i Göteborg

Regeringen föreslår i budgetpropositionen för 2021 att Sveriges kommuner får ett tillskott med 4 miljarder kronor årligen för att stärka äldreomsorgenFlera kommuner satsar på bättre arbetsmiljö och ökad livskvalité för de äldre, och investerar i solrum på äldreboenden.

Sunwell  har  installerat solrum på ett hundratal äldreboenden, både kommunala och privata. Solterapi i en skön solmiljö minskar utanförskap och fyller viktig social funktion. Solljuset visar sig ha en mycket positiv inverkan på både psykisk och fysisk hälsa hos de äldre samtidigt som personalen får mer energi över till vård och engagemang.

Sunwell har rivstartat 2021 direkt med an ny installation av solmiljö för äldre och dementa som får extra stimulans nu i mörka tider med solbrist, restriktioner och isolering. Kaggeleds äldreboende i Göteborg har äntligen fått sin solhörna med fondbild från svensk västkust, stabil barbord och Trippel solsimulator. Enhetschefen Minna Dufva bekräftar att de äldre redan njuter av sol och värme från Sunwell solsimulator  och får en skön vilostund trots snö och rusk ute.
Övriga möbler och växter för den rätta känslan av hav och strand kommer allt efter.