Solterapi som friskvård på jobbet

Solljusterapi är ett växande fenomen inom friskvård på jobbet, som påvisar tydliga positiva effekter både för fysisk och psykisk hälsa. Om Sunwell´s lösning för friskvård på arbetsplatser  publicerades en artikel  på IT-KARRIÄR.SE

Ljusterapi faller under skattefria friskvårdsaktiviteter godkända av Skatteverket. Med Sunwell solsimulator på arbetsplatsen ökar personalens välmående och sjukskrivningarna minskar.

Sunwell vill lyfta solterapi på arbetsplatser som 3E-koncept: Energi, Engagemang och Effektivitet.

Tänk dig en 15-30 minuters skön avslappning med värmande solstrålar efter lunch eller under eftermiddagsfika, när det är mörkt och kallt ute. Eller varför inte unna sig en timmes solterapi efter jobbet när man är helt slutkörd och kanske inte sett dagsljus på hela dagen. Med en knapptryckning på pekskärmen kan man välja slutdestination och uppleva en simulerad soldygn med soluppgång, dagsljus och kvällssol.

Solsystemet från Sunwell kan enkelt installeras i fikarum, matsal, vilorum eller bli en del av företagets gym.

Det finns studie som påvisar 25% minskning av sjukfrånvaro på 2 år tack vare solterapi på arbetsplatsen.

Även privata företagare som har investerat i eget tropiskt solrum som friskvård till både sina anställda och sig själva och kan ”resa till Miami” när de vill. Rummet kan även hyras av andra företag eller sällskap i mån av tid.

Anställda med utländsk bakgrund från varmare länder har svårt att klara det nordiska klimatet under vinterhalvåret. Det kan intyga Annelie Axelsson, ägare av Wellness Spa i Västerås, som har investerat i Sunwell solsystem och framgångsrikt erbjudit solterapi i 5 år. De får regelbundet besökare från Bangladesh som kommer en gång i månader för att uthärda det svenska vinterklimatet.