Nolhaga Parkbad i Alingsås kombinerar spa och sol

Tack vare samarbete med Kultur- och utbildningsförvaltningen i Alingsås kan invånare  snart njuta sol och värme från Sunwell solsimulator på Nolhaga Parkbad. Ett mindre behandlingsrum på relaxavdelningen Lugnet har förvandlats till tropiskt paradis med sandstrand, glittrande hav och värmande sol. 

Köksskåp flyttades ut för att göra plats åt en stor fondbild med tropisk sandstrand som täcker två väggar och skapar en skön panorama-känsla.

Solpanelen monterades precis vid ingången och lyser mot fondväggen som reflekterar ljuset och förstärker känslan av att befinna sig på en solig tropisk semester.

Solrummet kommer att ingå i entréavgiften till relaxavdelningen Lugnet och ska öka attraktivitet och utbudet av aktiviteter till spa-gäster. Det kommer även finnas möjlighet att boka solrummet separat.

Relaxavdelningen är än så länge stängd pga pandemirestriktioner och följer allmänna rekommendationer för att minimera risk för spridning av Covid. Management tänker dock på att eventuellt öppna tidigare solrummet för separata bokningar, innan restriktioner upphävs.

Ljusterapi faller under skattefria friskvårdsaktiviteter godkända av Skatteverket. Nolhaga Parkbad är anslutna till friskvårdportalen e-Passi och Activay och kommer därmed möjliggöra användningen av friskvårdbidrag till en hälsosam solljusterapi som förutom ljuset och värme stimulerar produktionen av D-vitamin med det låga hälsosamma UV-ljuset.