Nu får även Växjö extra soligt väder hos Attendo

Attendo står i framkant och har flest antal solrum på sina boenden. Attendo Åbovägen i Växjö följer trenden och satsar på tropisk solhörna med sandstrand till sina äldre.

Cecilia Reitersjö, Verksamhetschef på äldreboendet Åbovägen ringde under våren om ett solrum till sina äldre, efter att ha sett solrum på Attendo äldreboende i Ronneby.  På detta boende hade man inte möjlighet att inreda ett komplett solrum utan valde en enklare solhörna i ett aktivitetsrum som skulle även utrustas med en massagestol.

Med hjälp av en panorama-fondbild med ljusreflekterande tyg och ett solsystem av modell Trippel skapades ett tropiskt paradis med glittrande hav, palmer och sandstrand där de äldre kan träffas, koppla av, borra fötterna i den solvarma sanden och åka på en exotisk semester för en stund.

FöreEfter

Kunden är jättenöjd och planerar officiell invigning av solrummet 22 December, lagom till jul.

Många boenden upptäcker att solrum inte bara ökar välbefinnande hos de äldre, utan även skapar bättre miljö för personalen. Det finns även studier som påvisar minskad sjukfrånvaro hos anställda tack vare det hälsofrämjande solljuset från Sunwell.