Friskvård på jobbet

Mer lust, mer ork och mer glädje. Solen är inte bara skön, många forskningsresultat pekar på att människan behöver en viss mängd solljus för att hålla sig frisk. För en trött personal kan en stunds återhämtning i Sunwell solsimulator ge mångdubbelt tillbaka genom minskade sjukskrivningar och ökad produktivitet.

Personalförmåner såsom solterapi på jobbet är numera inte bara nyckeln till välmående anställda, utan spelar även en viktig roll för att vara attraktiv som arbetsgivare. Ljusterapi faller under friskvårdsaktiviteter godkända av Skatteverket som arbetsgivaren via friskvårdsbidrag kan erbjuda skattefritt till sina anställda. Solljusterapi finns även hos de stora friskvårdsleverantörerna som Benify, ActiWay, ePassi och Wellnet.

Sunwell solrum kan med fördel installeras i anslutning till ett företags gym, lysa upp en matsal eller ett fikarum. En av våra kunder bestämde sig för att inreda ett eget solrum för sin personal, läs mer här>

Sunwell solsystem kan även med fördel inkluderas i ett konferensrum. Ni erbjuder Era kunder en härlig och semesterbetonad stund som garanterat etsar sig fast i minnet och skapar mervärde och lönsamhet.

Sunwell har installerat solrum på ett hundratal äldreboenden, aktivitetshus, dagligverksamheter, korttidsboenden mm, där solen har en mycket positiv inverkan på humöret hos brukare samtidigt som personalen får mer energi över till vård och engagemang.

Vårt första solrum Mauritius installerades på äldreboendet Solängen i Vänersborg som en dal av friskvårdsprojektet för personalen. Från utvärderingen av projektet kan man utläsa att solterapi och massage var de mest uppskattade aktiviteterna. Kommunen lyckades under två år minska sjukfrånvaron bland de 46 anställda med 25 procent.

Läs mer här >

Kunder som vi har arbetat med