Project Description

Alltid soligt väder i estniska Toila Spa Hotell

Kund

Toila Spa Hotell, Estonia

Kontakt

Bransch
Friskvård och hälsa / hotell och konferens

Uppdrag
Solhörna till wellness besökare

Om företaget

Toila Spa Hotel ligger vid en hög havsstrand i östra Estland, nära den berömda Toila-Oru-parken.
Förutom hotellrum för upp till 280 gäster erbjuder anläggningen ett brett utbud av olika paket, bastu, medicinska och spabehandlingar, restauranger och flera mötes- och konferensrum.

Estlands spa-förening har beviljat Toila Spa ett 3-stjärnigt medicinskt spa-status med fullt tillstånd att tillhandahålla medicinsk vård och en mängd olika rehabiliterings- och behandlingstjänster.
Det finns ett stort bastucenter Toila Termid med olika bastur samt ett exklusivt bastukomplex Wellness-Center Orhidee för vuxna i en tropisk vinterträdgård, där besökarna kan koppla av i ång-, honungs-, japanska och finska bastur, massagepool och viloplatser med drycker och frukt.

Lösningen

Wellness-delen är stjärnattraktionen för människor som vill ta en ”time-out” från vardagens krångel. Den hälsoförstärkande och sköna solljusterapin var ett naturligt steg för att utveckla hälsoområdet på Toila Spa. År 2014 beslutade Wellness-Center Orhidee att investera i ett solområde för besökarna.

Sunwell levererade en rundformad solsimulator av modell Hexagon 7 som hänger högt upp i taket och skapar en trevlig solmiljö på ca. 20m2. Solytan är fördelat i två plan på ett större område nära panoramaväggen och ett mindre en tappa upp.

Resultatet

Solområdet ingår i entréavgiften. Fyra gånger om dagen sätter man på solsystemet, och besökare samlas omedelbart för att njuta av de värmande solstrålarna för att ladda batterierna under den dystra vinterperioden.  Solljusterapi är en mycket populär aktivitet bland besökare, antingen liggandes i bekväma solbäddar framför panoramaglasväggen eller sittandes på övervåningen med ännu större utsikt.

Toila Spa har infört vissa restriktioner gällande besökarnas ålder samt antal gäster som får komma in i hälsocentret samtidigt. På så sätt erbjuds kunder både en avkopplande miljö och en säker vistelse, vilket är särskilt viktigt nu under den globala pandemin som satte stop  för människor för att kunna slappna av så som de har varit vana hittills.

Läs vidare om våra andra projekt