Project Description

Koh Phangan i Kalmar

Kund

Kalmar badhus

Kontakt

Bransch
Spa och relax / Friskvård / Bad

Uppdrag

Tropiskt solrum för badhusgäster

Om företaget

Simhallen byggdes år 1970. Äventyrsbadet tillhör from 1 januari 2015 Kalmar kommun och Kultur- och fritidsförvaltningen. Äventyrsbadet har 20 anställda och ca 5 timanställda, och omsätter ca 21 Mkr. Äventyrsbadet besöks av ca 260 000 besökare/år.

Lösningen

Besökare av simhallen och Äventyrsbadet i Kalmar Badhus kan i relaxavdelningen avnjuta ett välgörande bastubad, varva ner med ett bubbelbad, unna sig en mjukgörande massage i massagefåtöljen och sedan 2019 även koppla av i solens ljuvliga värme i solrummet Koh Phanang.  Solljuset har en positiv inverkan på vår hälsa och besökare av solrummet med 28 grader skön värme, avkopplande vågbrus och solvarm sommarbris blir både avkopplade och piggare av solterapin.

Resultatet

Badvärden och kommunikationsansvariga Maria Hjelm säger: – Sollampan går varm var dag och besökarna är så nöjda och glada. Vi har inte upplevt ett enda bekymmer, så himla bra och härligt!

Innan ombyggnationen var besökarna till Relaxen begränsat till en lite skara av återkommande kunder. Nu upplever vi att det är yngre som äldre, par och ensam besökare i ett ständigt flöde. Antalet besökare har ökat över 100% och avdelningen är väl omtalad i Kalmar.

Besökarna till avdelningen uppskattar helhetslösningen, där de kan bada bubbelpool, bada olika bastu, kyla ner sig med en rejäl kalldusch eller njuta av solen på Koh Phanang. Kunderna kan själva starta solrummet och uppleva en simulerad dygn med soluppgång, sol och solnedgång under 30 minuter i programmet Mauritius.  För den som önskar erbjuds en kopp kaffe/te, kallt citrusvatten och en kaka.

Läs vidare om våra andra projekt