Sydöstra Sverige satsar på sol i kustmiljö

Våra exklusiva solrum med svensk kustmiljö är efterfrågade på efterboenden runt om i Sverige. Många äldre med demensproblematik har kanske aldrig rest utomlands och har därmed ingen naturlig koppling till tropiska miljöer. Däremot blir de lugna i en bekant svensk miljö och kan lätt slappna av i den värmande solen från våra simulatorer.  Ljudet av vågor och måsar blir lugnande, ljuvlig tjärdoft av tågvirke stimulerande.

Ett nytt solrum på det kommunala äldreboende Ingelstorpsvägen VoB i Kalmar blev klart i januari. De äldre får njuta av vår sol intill en faluröd sjöbod och stärka sina immunförsvar, i väntan på den riktiga solen som kommer först om några månader….

Även Blekinge har satsat på kustrum. På det nybyggda äldreboendet Morgonstjärnan 1 på Ljungaviken i Sölvesborg som drivs av vårdkedjan Frösunda byggde vi i mars ett fint kustrum med tjusiga väggkulisser, blomlådor i fönster och den klassiska fondbilden med svenskt kustlandskap.

Näst på tur var ett nybyggt äldreboende i Ronneby som drivs av vårdkedja Attendo. Här byggde vi i april ett härligt solrum med kustmiljö, där de äldre kan doppa tårna i en solvarm sand. Självklart är rummet handikappanpassat med en ramp så även rullstolsbundna kan njuta av en exklusiv känsla att sitta på en sandstrand.