Attendo står i framkant med solterapi på sina livsstilsboenden 

Konceptet med Sunwell solrum har blivit succé på hundratals kommunala och privata vård-, omsorg- och äldreboende i Sverige och utomlands. Senaste tillskottet det nya och moderna äldreboendet Attendo Varvsvägen i Masmo, Huddinge som öppnar i augusti 2021 och där Sunwell byggt ett fräscht solrum med interiör inspirerad av svensk kust på sommaren.

Sunwell har ett fint samarbete med den privata vårdkedjan Attendo som satsar på solrum och solterapi bland andra på sina livsstilsboenden ” Kultur & nöje, med fokus på alla former av kulturupplevelser.  Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet, skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap – likaså solterapi från Sunwell.

Solrum från Sunwell installerade på Attendo’s boenden de senaste åren var oftast inredda med en svensk sommarmiljö. Sonja Hayen, Regional Säljchef i Region Egen Regi Öst har varit med hela vägen från början av projektet på Attendo Varvsvägen och beslutat att även på Varvsvägen välja svensk kust som tema.

Kusttema i våra solrum uppskattas hos många äldre med demenssjukdomar och de som kanske aldrig varit utomlands på en exotisk semester. Alla kulisser i kust-solrum är byggda som en autentisk miljö med bl.a. med fin svensk skärgård, kulisser av faluröda bodar, gedigna trähus, pållare, träbryggor, tågvirke mm skapar en helhetsupplevelse. Alla färger, dofter och ljud blir för många äldre bekanta, stimulerar minnet och skapar en skön trygghetskänsla.

Många boenden upptäcker att solrum inte bara ökar välbefinnande hos de äldre, utan även skapar bättre miljö för personalen. Det finns även studier som påvisar minskad sjukfrånvaro hos anställda tack vare det hälsofrämjande solljuset från Sunwell.