Hemester och höstlov med inomhussolljus för allmänheten

Vi behöver både se dagsljus för att bli vakna och alerta och känna solljus med sin värme in på bara skinnet för att hålla oss friska. Det är viktigt att fylla på med solljus, varva ned och tanka energi även kommande årstid.

Slutet av oktober bjuder oftast inte på många soltimmar. Många längtar efter ljus och värme, när mörkret faller ner redan tidigt på kvällen och kylan gör sitt intåg med frost på bilrutor och frusna händer.

Hemester under höstlovet med sol och värme – låter som science fiction? Det är det inte alls. Lösningen finns dock för många runt hörnet. Sunwell solrum och solmiljöer för allmänheten finns installerade runt om i Sverige och även i Norge.

Vi har samlat anläggningar som erbjuder solljus inomhus med Sunwell solsimulator på en karta. Ni kan unna er en lyxig solljusterapi, kanske kombinerad med massage, eller sjunka i en solstol ed era barn efter roligt äventyrsbad i rutschkanor och pooler. Besök din närmaste spa anläggning, badhus med relax, hälsocenter, massagestudio, spahotell mm här>

Solsimulator från Sunwell skapar ljus jämförbart med solljuset utomhus, med den fördelen att mängden UV-ljus är minskad till låga nivåer som ligger under gränsen för artificiella solanläggningar. Solterapi i ett av Sunwell’s solrum erbjuder mer än ljus, värme och en skön miljö – den har flera positiva hälsoeffekter. Läs mer om hur du kan stärka immunförsvar med D-vitamin från solen eller lindra vinterdepression här>