Project Description

Massage i Solgläntan

Kund
Solgläntan i Trollhättan

Kontakt

Bransch
Massage och friskvård

Uppdrag
Solsimulator till eget solrum

Om företaget

Ägaren tillika Massage/Friskvårdsterapeut Linda Pettersson erbjuder alternativa behandlingar, kroppsterapi, hälsa och friskvård samt ljusbehandlingar. Hon arbetar i första hand med händer genom att trycka, beröra eller massera olika punkter på kroppen. Hennes behandlingsmetoder riktar sig främst på att lösa upp blockeringar och spänningar i ryggraden samt mjuka upp stela och smärtande muskler och leder. Hon fokuserar även på att frigöra besökaren från negativa känslor så att hens kropp och själ kommer i balans. Hennes motto är: ”Utan kraft och energi, prova massage och ljusterapi”

Lösningen

I 2005 investerade Linda i Trippel solsimulator till eget skogsinspirerat solrum med träväggar och tak, efter att närliggande sjukhuset NÄL lade ner sitt ljusterapirum. Då hon arbetar mycket med smärtlindring och massage, blev det varma ljuset från Sunwell solsimulator den optimala lösningen. Det infraröda ljuset värmer upp kroppen inifrån på ett mycket avslappnande och behagligt sätt, ökar blodcirkulationen och gör kroppen mjuk och mottaglig för ytterligare behandlingar.

Solen är installerad i ett kombinerat solrum / väntrum där besökare kan värma upp sig inför massagen för att komma i ro och balans. Sinnet blir ljusare i ett upplyst rum och ljuset bidrar till att man blir gladare inombords. Värmen bidrar till att muskulaturen i kroppen slappnar av på ett naturligt sätt.

Resultatet

Tack vare Sunwell solljuset och dess positiva effekter vid Lindas behandlingar har flera besökare blivit stamkunder. Solgläntan erbjuder både individuell behandling och tillsammans i grupp. Det finns även möjlighet att köpa ett ”klippkort”.

Solrummet bedrivs även som ljuscafé för en trevlig dag eller kväll med vänner eller arbetskamrater. Det finns möjlighet för företag och privatpersoner att abonnera ljuscafét samt beställa mat till självkostnadspris. En kopp kaffe eller te ingår.

Läs vidare om våra andra projekt