Solsimulator

Hjärtat i Sunwell’s solsystem är solpanel med kombinationen av specialutvecklade sollampor som med solens hela ljusspektrum ger naturligt solljus och skön värme. Sunwell solsystem återskapar automatiskt dygnets tidsväxlingar och besökaren får uppleva en förkortad dag, från tidig gryning till solnedgång. Inbyggt bakgrundsljud skapar stämning liknande den miljö man befinner sig i, t ex. ljud av syrsor, vågor eller fågelkvitter.

Genom olika programval kan solljuset enkelt regleras till:

  • Soluppgång
  • Fullt dagsljus med värme
  • Kvällsljus med värme
  • Önskad tid
  • Önskad maximal temperatur

Sunwell solljus är jämförbart med ljuset utomhus. Fördelen är att UV-ljuset reducerats, så att alla oavsett hudtyp kan njuta av solen utan risk för hudskador.  UV-mängden ligger under gränsen gällande svenska bestämmelser för artificiella solanläggningar, så Sunwell solsimulator kräver inget tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten.

Sunwell solsimulator är inget solarium.

Sunwell solsystem passar bra för såväl små som stora ytor. Det går utmärkt att installera solljus i ett mindre rum eller i del av lokal. Det finns två produktserier:

Trippel
Vår vanligaste solpanel Trippel ger solljus på ca 12 m2 och är avsedd för takhöjder kring 2,40 meter. Flera solpaneler kan kopplas samman och styras gemensamt, om man önskar större solbelyst yta.

Hexagon
Hexagon är en anpassningsbar solpanel för höga takhöjder och större solytor. Denna enhet är möjlig att kombinera till valfri storlek och form utan att funktionen begränsas.

Ladda ner tekniska data:

Datablad PDF

Se våra solmiljöer

Till Solrum